Organizacja pomocy dzieciom z autyzmem – oferta

Nasza oferta obejmuje organizację pomocy dzieciom z autyzmem i z zespołem Downa. Wiemy bowiem, jak ważne jest nie tylko wsparcie materialne, ale także słowa otuchy i pomoc psychologiczna oraz zrozumienie potrzeb dzieci z niepełnosprawnościami. Zajmujemy się m.in. leczeniem, obserwacją i wsparciem w zaniechaniu rozwoju spektrum autyzmu. Swoim podopiecznym zapewniamy opiekę medyczną z profesjonalną obsługą lekarzy. W miarę możliwości przygotowujemy paczki rzeczowe i żywnościowe dla dzieci i ich rodzin.

Oprócz tego:

• pomagamy w zdobyciu środków na zakup leków i środków higienicznych;
  • zapewniamy opiekę nad dziećmi autystycznymi i z zespołem Downa;
  • organizujemy zajęcia terapeutyczne, które wspierają rozwój naszych podopiecznych;
  • organizujemy jedno i kilkudniowe wycieczki.

Zapraszamy do zapoznania się z naszą szczegółową ofertą i przyłączenia do Fundacji Miś.

Dlaczego warto się do nas przyłączyć?

Nasza bezinteresowna chęć pomocy dzieciom z niepełnosprawnościami wynika z głębokiej wiary, że dobrem należy się dzielić. Wszystkie akcje, które organizujemy, robimy nieodpłatnie, a za przeprowadzane przez nas zbiórki fundacja nie pobiera żadnych prowizji. Dzięki przyłączeniu się do naszej organizacji, zostaniesz otoczony troską i opieką. Poznasz inne rodziny, które na co dzień borykają się z podobnymi problemami co Ty. Uzyskasz realną pomoc, na którą nie zawsze niestety możesz liczyć ze strony państwa. Zdobędziesz nowych przyjaciół, a Twoja codzienność zmieni się na lepsze.

Fundacja miś

Autyzm