Pomoc w zakupie leków

Jako fundacja oferujemy pomoc w zakupie leków. Możemy sobie na to pozwolić, dzięki darczyńcom, którzy bezinteresownie wspierają finansowo naszą organizację. Nie czerpiemy z tego żadnych korzyści poza radością, że nasze działania przynoszą ulgę wszystkim podopiecznym. Oczywiście zdajemy sobie sprawę, że nie ma leku ani na autyzm ani na zespół Downa, jednak istnieją pewne środki farmakologiczne, które pomagają m.in. zmniejszyć nadpobudliwość czy poprawić koncentrację u dzieci z tymi niepełnosprawnościami. Poza tym nasi podopieczni często cierpią na choroby współistniejące, które wymagają długotrwałego i kosztownego leczenia. Jednak w przypadku spektrum autyzmu najlepiej sprawdzają się zajęcia terapeutyczne, które również organizujemy w ramach naszej pracy.

Jak pozyskujemy środki na leki?

Oprócz korzystania z darowizn, w celu pozyskania pieniędzy na leki – ale także inne potrzebne środki – organizujemy różnego rodzaju zbiórki i akcje, np. koncerty oraz wymyślamy rozmaite projekty, w które całym sercem angażują się nasi wolontariusze. Cały czas promujemy nasze działania i prosimy o pomoc różne instytucje z bardzo pozytywnym skutkiem. W to, co robimy, angażują się zarówno osoby świeckie, jak i duchowne, a także firmy i osoby prywatne. Współpracujemy z terapeutami, lekarzami i psychologami. Jesteśmy szczęśliwi, że grono aktywnie działających w imieniu naszej fundacji osób cały czas się powiększa. Dlatego jeśli potrzebujesz pomocnej dłoni, wypełnij deklarację przynależności. Zrobimy wszystko, co w naszej mocy, abyś otrzymał należne Ci wsparcie.