Pomoc w zakupie leków

Jako fundacja oferujemy pomoc w zakupie leków. Możemy sobie na to pozwolić, dzięki darczyńcom, którzy bezinteresownie wspierają finansowo naszą organizację. Nie czerpiemy z tego żadnych korzyści poza radością, że nasze działania przynoszą ulgę wszystkim podopiecznym. Oczywiście zdajemy sobie sprawę, że nie ma leku ani na autyzm, ani na zespół Downa, jednak istnieją pewne środki farmakologiczne, które pomagają m.in. zmniejszyć nadpobudliwość czy poprawić koncentrację u dzieci z tymi niepełnosprawnościami. Poza tym nasi podopieczni często cierpią na choroby współistniejące, które wymagają długotrwałego i kosztownego leczenia. Jedną z najskuteczniejszych form terapii są zajęcia terapeutyczne dla dzieci z autyzmem, które również organizujemy w ramach naszej pracy.

Jak pozyskujemy środki na leki?

Oprócz korzystania z darowizn, w celu pozyskania pieniędzy na leki – ale także inne potrzebne środki – organizujemy różnego rodzaju zbiórki i akcje, np. koncerty oraz wymyślamy rozmaite projekty, w które całym sercem angażują się nasi wolontariusze. Cały czas promujemy nasze działania i prosimy o pomoc różne instytucje z bardzo pozytywnym skutkiem. W to, co robimy, angażują się zarówno osoby świeckie, jak i duchowne, a także firmy i osoby prywatne. Współpracujemy z terapeutami, lekarzami i psychologami. Jesteśmy szczęśliwi, że grono aktywnie działających w imieniu naszej fundacji osób cały czas się powiększa. Dlatego jeśli potrzebujesz pomocnej dłoni, wypełnij deklarację przynależności. Zrobimy wszystko, co w naszej mocy, abyś otrzymał należne Ci wsparcie.

Dołóż wszelkich starań, żeby nasi podopieczni mogli funkcjonować tak, jak Ty.
Każda złotówka ma znaczenie.

Nazwa organizacji Firma Fundacja Miś - Pomoc Niepełnosprawnym Chorym na Autyzm
Numer konta 7019 4010 7654 4285 4300 0000 00